vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

Male priče koje me najbolje liče

Metković, 25.10.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković u četvrtak je predstavljena zbirka pjesama Male priče koje me najbolje liče autora Flirijana Bebića i u nakladi i metkovskoga ogranka Matice hrvatske.
    Kao je na početku rekla ravnateljica knjižnice Vesna Vidović, riječ je šestoj po redu zbirci pjesama toga metkovskog pjesnika i prvoj u kojoj Bebić objavljuje pjesme izrazito autorefleksivne naravi.
    Predstavljač i recenzent prof. Mato Mustapić rekao je da je Zbirka, zapravo, svojevrstan obračun autora samoga sa sobom, što Bebić radi na duhovit način pa je krajnji ishod čitanja njegove poezije poziv čitatelju na optimizam, unatoč svemu.
    Neke od 208 pjesama iz Zbirke čitao je sam autor te Mustapić i Tonći Jerković, a sav prihod od prodaje Bebić će namijeniti u dobrotvorne svrhe.
    Florijan Bebić je rođen u Novim Selima, a životni put ga je odveo u Austriju gdje je radio sve do umirovljenja. U Beču je izdao svoju prvu knjigu poezije Moje izmišljotine, nakon čega su slijedile Dosta je bilo zla, Serenade glupostima, Mrsko mi je bit sritan i Sarkofag.