vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Metković 1963 na kraju uvjerljiv protiv Križevčana

Metković, 1.12.2014. - Dva kola prije kraja jesenskoga dijela prvenstva I. HRL rukometaša, Metković 1963 je pred sedamstotinjak (!) gledatelja ugostio križevački KTC i nakon ne baš sjajnoga početka na kraju uvjerljivo slavio s 36 : 29. Svoj pogled 'iza gola' na utakmicu donosi Vinko Kaleb.
   Bila je to još jedna pobjeda, usprkos ne baš blistavoj igri. Gosti mogu žaliti zbog kratke klupe – 12 igrača u zapisniku. Početak „krasi“ naš ponovni loš ulazak u igru u obrambenom dijelu, što treneru Bjelišu zasigurno nije izvuklo osmijeh na lice. Loša izvedba njegovih pulena u prvih 40 minuta utakmice mogla nas je skupo koštati.
   Nakon našega početnog vodstva od 1:0, gosti bježe na tri zgoditka razlike, od kojih su dva pogotka postignuta s pet igrača na terenu. Trener Bjeliš, naravno, odmah zove TO i vraća utakmicu u egal – do već spomenute 40. minute. U tom razdoblju dogodilo se 17 poravnanja rezultata. Obrana, koja je krasila našu igru prošle sezone, netragom je iščezla. Možemo zahvaliti protivniku na 'dubokoj' obrani pa su naši momci pogreške iz obrane ispravljali preko Matage, koji je, osim šest pogodaka, iznudio i osam sedmeraca.
   Prijelomni trenutak dogodio se ulaskom Džebe, kada je obrana postala kudikamo čvršća i ozbiljnija. Ono što bi prošlo obrani Mudrinjak je stizao zaustaviti. Iz takve obrane sijevale su kontre Jelinića i Zovke, a Neno Dominiković je imao savršen učinak s crte sedam metara.

RK Metković 1963 RK KTC Križevci 36:29 (18:16)
RK Metković 1963: Karabatić 4 obrane, Marušić, Marić 5, Jelčić 1, Previšić 1, Jelinić 4, Matić 1, Buntić, Džeba, Zovko 6 (2 sedm.), Paponja 1, Vistorop 1, Mudrinjak 6 (1 sedm.), Mataga 6, Kozina 3, N. Dominiković 7 (5 sedm.).