vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Izložbom Miše Baričevića započele Prosinačke svečanosti

Metković, 2.12.2014. - Prvi događaj u okviru Prosinačkih svečanosti bila je izložba Dubrovnik, jučer i danas dubrovačkog slikara Miše Baričevića koja je u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković sinoć otvorena u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković.
     Prisutne je uime Ogranka pozdravio predsjednik Božidar Lovrić nakon čega je umjetnika i izložbu predstavio povjesničar umjetnosti Antun Karaman. Osvrćući se na najnoviji ciklus Baričevićevih slika, Karaman je između ostaloga rekao da je riječ o kolažima na kojima se blijedo sivilo pozadine slika (kamena pročelja kuća, palača i crkvi), s pokojim tračkom boje na ponekom otvorenom prozoru, oštro sučeljuje s razigranim koloritom kolažnih figura u prednjim dijelovima slike čime umjetnik s nostalgijom bilježi Dubrovnik jučer, ali i simbolično ukazuje na Dubrovnik kakav je danas.
     Publici se prigodno obratio i sam autor, nakon čega je izložbu otvorio ravnatelj GKS-a Metković Milan Kapović koji je time simbolično otvorio i program ovogodišnji Prosinačkih svečanosti.
     U glazbenom dijelu nastupio je metkovski kantautor Darko Matičević koji je svojim šansonama kulturnom događaju dao poseban ugođaj.