vijesti www.metkovic.hr

 Dolina Neretve

Danas se u Splitu osniva Društvo Neretvana i prijatelja Neretve

Metković, 4.12.2014. - Inicijativni odbor Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu danas će Domu Hrvatske vojske u Lori s početkom u 19 sati organizirati svečano osnivanje Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu.
    U protekla dva mjeseca nekoliko je entuzijasta u svrhu osnivanja Društva Neretvana koji žive u Splitu formiralo Inicijativni odbor Neretvana. Izrađeni su svi akti za održavanje Osnivačke skupštine, dragovoljnim prilozima Neretvana prikupljen je novac za svečano osnivanje Društva i za domjenak.
    Tijekom svečanosti održat će se Izborna skupština na kojoj će biti izabran predsjednik Društva i ostala tijela. U kulturno-zabavnom dijelu programa sudjelovat će KUD Metković, Klapa Sv. Nikola iz Metkovića i kantautor Darko Matičević. Voditeljica programa bit će Marijola Milardović Perić. Osoblje hotela Vila Neretva, između ostalih sljedova jela, pripremit će neretvanski brudet.
    Autor logotipa i grba Društva Neretvanin je Ivo Donelli, izv. prof. na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a čija će izložba Neretvanske iluminacije sutra u 18 sati biti otvorena u metkovskome GKS-u.