vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Sveti Nikola i bajkeri obradovali štićenike Doma za smještaj i rehabilitaciju

Metković, 6.12.2014. - Kao i svake godine sv. Nikola ne propušta posjetiti štićenike Doma za smještaj i rehabilitaciju Metković, koji skrbi o starijim i nemoćnim osobama te osobama sa intelektualnim teškoćama iz Metkovića i Dalmacije.
    Štićenici doma svetoga su Nikolu dočekali pjesmom i recitacijama, a on im je uzvratio darovima koje su za tu prigodu osigurali sponzori, kojima iz Doma zahvaljuju. Ne zna se jesu li se štićenici više obradovali darovima ili vožnji oko Doma na motociklima članova motokluba Neretvanski gusari.
    Ravnateljica Doma Vjekoslava Soldo za medije je izjavila: „Želim zahvaliti svima koji su našim korisnicima uljepšali blagdan Svetog Nikole. Sponzorima, volonterima, bikerima te kazalištu lutaka iz Mostara, koje nam je darovalo predstavu „Zmaj i princeza„ kazala je ravnateljica Soldo, najavivši da će tijekom prosinca biti čitav niz prigodnih događanja u ustanovi, kako bi se što veselije dočekali Božić i Nova godina.“
    U Domu je bilo živo od ranih jutarnjih sati. Izmjenjivali su se volonteri, posebno dragi gosti iz tvrtke „DM“, koji su za svoju nesebičnu pomoć u radu te ustanove dobili i potvrdnice, budući se 5. prosinca obilježava i kao Međunarodni dan volontera.
    Obilježavanje Svetoga Nikole završeno je lutkarskom predstavom, kojom je Kazalište lutaka iz Mostara korisnicima Doma čestitalo nadolazeće blagdane.