vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Večer matematike u Gimnaziji Metković

Metković, 7.12.2014. - Kada će biti opet? – pitala su u petak navečer mnoga djeca, nevoljko napuštajući zgradu Gimnazije nakon što je Večer matematike dobrano nadmašila zamišljeni vremenski okvir. No, nije nadmašeno samo planirano vrijeme, daleko je nadmašena i organizatorova procjena broja zainteresiranih.
   Sinergijom gimnazijalaca i njihovih profesorica matematike Ljiljane Jeličić i Ljubice Jerković osmišljena je i više nego uspješno provedena Večer matematike u Gimnaziji Metković, na koju je došlo više od stotinu učenika svih razreda metkovskih osnovnih i srednjih škola te pedesetak roditelja i starijih koji su pratili najmlađe. Tako se u školskoj knjižnici tražio stolac više, a za matematičke radionice trebalo je otvoriti i dodatne učionice.
    Večer je počela matematičkim igrokazom koji su osmislile gimnazijalke Martina Manenica, Iva Jerkić i Ivana Vrnoga te ga izvele sa svojim kolegama. Izvrstan je to bio uvod, pun smijeha, čime je kod mnogih mališana što su se našli u društvu puno starijih razbijena trema i „strah“ od nepoznata prostora. Nakon igrokaza većina se razišla po učionicama gdje su bile priređene radionice koje na popularan i zabavan način djeci približavaju matematiku i razvijaju zanimanje za nju, dok je u knjižnici bilo organizirano ekipno natjecanje iz matematike.
    Budući da se Večer matematike pokazala punim pogotkom, profesorice Jeličić i Jerković odlučile su da će ubuduće jedanput mjesečno u Gimnaziji organizirati Matematički petak s matematičkim igraonicama.
Foto: Ivica Puljan i sudionici 'Večeri matematike'