vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

'Ruksak (pun) kulture' u OŠ Stjepana Radića

Metković, 9.12.2014. - Jučer su glumci Kazlišta Trešnja za učenike prvih i drugih razreda te područnih škola OŠ Stjepana Radića izveli predstavu Tri skockana prašćića, nakon koje su s okupljenim učenicima održali i plesno-dramsku radionicu.
     Spomenuta predstava je interaktivno-plesni program koji su osmislile Larisa Navojec i Tamara Curić, a uz njih predstavu izvode glumci Zoran Pribičević i Petar Cvirn. Koristeći okvir poznate dječje priče o tri praščića, predstava govori o kreativnosti, zajedništvu, lijenosti, nespretnosti, prijateljstvu. Zanimljiva predstava razveselila je prisutne školarce, a prema onome što se nakon nje moglo vidjeti na radionici potaknula ih je na izražavanje svojih sposobnosti, ali na drugačiji način od onoga uobičajenoga.
     Predstava je održana u okviru programa Ruksak (pun) kulture koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a namjera je projekta da kultura bude jednako dostupna svoj djeci na području Republike Hrvatske. Prije predstave projekt je uime Ministarstva kulture ukratko predstavila njegova voditeljica profesorica Maja Zrnčić.
     Treba spomenuti kako je OŠ Stjepana Radića jedna od 60 škola iz cijele Hrvatske koje tijekom školske 2014./2015. sudjeluje u programa Ruksak (pun) kulture.