vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Svi putovi vode u Podsused

Metković, 10.12.2014. - Premda nam je Vinko Kaleb izvješće s utakmice poslao još jučer, stižemo ga objaviti tek danas. Naime Prosinačke su u punome zamahu pa ima puno pasla oko organizacije, a i vijesti pristižu kao na tekućoj traci. Dakle, vijest je da su naši najbolji rukometaši u Podsusedu nes(p)retno izgubili od Medveščaka NFD 30:29.
    Na početku izvještaja s utakmice, hvala svim Neretvanima na vatrenoj podršci u dvorani Sutinska vrela. Nažalost, „opet“ smo izgubili od ekipe koja pretendira na vrh tablice. Iako se ne volimo osvrtati na tretman ljudi u crnom , ovaj izvještaj posvećujemo njima i gostoprimstvu našega domaćina pa smo zamolili naš dvojac: Juru Kozinu i Mateja Mudrinjaka za njihove dojmove s utakmice.
    Jure: Bila je to neizvjesna čvrsta, utakmica. Nažalost, nismo imali sreće, kao što ju je imao domaćin, pa su o pobjedniku odlučivale „ crne“ nijanse. Usprkos brojnim isključenjima, što zbog „grube“ igre što zbog prigovaranja, prvo poluvrijeme privodimo u našu korist. Realno, bili smo bolji u tom razdoblju igre, posebno zadnjih 15 minuta prvoga poluvremena. Nastavak nam donosi bržu igru domaćina s brzim izvođenjem centra , pri čemu je to izvođenje bilo sve, ali nikako regularno. Medveščak to koristi i preuzima vodstvo, ali naša isključenja i njihovi sedmerci spadaju u kategoriju za ne vjerovati.
    Matej: Slažem se s Jurom, u četiri navrata smo reklamirali njihove prijestupe pri postizanju zgoditaka. Dojma smo da suci utakmice ili nisu bili dorasli zadatku ili nisu htjeli to vidjeti, isto kao i kod „izvođenja centra“ poslije naših zgoditaka. Ovaj put možemo reći da je, usprkos našim promašenim šutovima, pobjeda trebala otići na našu stranu. Obrana je opet bila na razini, ali omjer naših i njihovih sedmeraca i isključenja govori sve. Tako je i Jure zaradio treće isključenje jer je gestom pokazao na prijestup te dobio dvije minute zbog „prigovora“.
   Jure: Nemamo vremena za oplakivanjem prolivenoga mlijeka , u subotu dočekujemo Prelog pa nam slijedi kratka stanka, a zatim pripreme za drugi dio sezone. I poruka za kraj: Mi smo Metkovci i ne predajemo se premda bi mnogi to voljeli!
Vinko Kaleb