vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Milan Kujundžić predstavio svoj program 'Nova Hrvatska'

Metković, 14.12.2014. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković predsjednički kandidat Milan Kujundžić održao predizborni skup na kojem je građanima Metkovića i okolnih mjesta doline Neretve predstavio svoj program Nova Hrvatska.
    U uvodu se g. Kujundžić osvrnuo na dvoje protukandidata; Kolindu Grabar Kitarović i Ivu Josipovića, razočaran što se, kako je rekao, nisu udostojali izaći pred svoj narod i u TV sučeljavanju odgovoriti na dva pitanja – tko su i tko ih šalje.

   – Neizmjerno sam vam zahvalan što ste večeras došli jer ćemo tako poslati poruku da mi znamo tko ih šalje, a što rade da smo zbrojili i da ćemo im konačno stati na put i napraviti od Hrvatske ono što zaslužuje, ako ne mi onda naša djeca, slobodnu zemlju ponosnih ljudi u kojoj će biti i škole i posla za sve koji hoće učiti i raditi – rekao je Milan Kujundžić.
    Nadalje je rekao da se političke elite boje njegova dolaska na Pantovčak jer ništa više neće biti isto, jer će hrvatskim građanima ponuditi istinu koju zaslužuju. Naglasio je da nije samo riječ o političkoj istini i istini o kršenju ljudskih prava, nego i o privatizacijskoj pljački, o funkcijskoj nemoralnosti i o financijskim malverzacijama. Istaknuo je da će njegov prvi korak nakon dolaska na Pantovčak biti sastanak sa svim najvažnijim čimbenicima hrvatskoga društva kako bi se prestala voditi stranačka politika, a započelo s provođenjem nacionalne politike u interesu hrvatskoga naroda. Također je istaknuo nužnost donošenja novog Ustava kao temelja za Drugu Republiku, čime bi se naglasila potreba suštinskoga zaokreta, ali na već postojećim čvrstim temeljima koji su postavljeni u Domovinskom ratu.
    G. Kujundžić je u nastavku u kraćim crtama predstavio svoj program, a na kraju izlaganja odgovorio je na desetak pitanja simpatizera koji su se našli na jučerašnjem predstavljanju.