vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Muke po Hebrangovoj

Metković, 15.12.2014. - Hebrangova ulica napokon bi mogla biti uređena nakon što su prije dvije godine započeli radovi na njezinoj rekonstrukciji. Barem se tako čini prema radovima koji su u tijeku.
    Danas smo na gradilištu zatekli radnike Asfalt-inženjeringa kako vade rigole (ploče kanalice) za oborinsku vodu koje nisu bile postavljene prema pravilima struke pa su se oštetile cijelom dužinom trase. Usporedo s time postavljaju se nove ploče, koje su, čini se i kvalitetnije. Budući da na dijelu te ulice nije dobro izveden ni nagib, prije nego se položi završni, habajući sloj asfalta to će se rješavati asfaltnim međuslojem.
    Nakon što su u Hebrangovoj ulici bili dovršeni radovi na polaganju sve moguće infrastrukture radove na izvedbi kolnika, nogostupa, parkirališne površine i sl. na natječaju je dobila tvrtka Innecto d.o.o. koja je radove započela 2013. sa zakašnjenjem od dva mjeseca i prema ugovoru ih trebala završiti za dva mjeseca. Osim kašnjenja, tijekom radova problemi nastaju kada je nadzorni inženjer utvrdio da neki radovi nisu obavljeni prema pravilima struke, a ni količinski nisu odgovarali. Innecto se povukao s gradilišta pa je nastao spor u kojemu je Grad tražio vještačenje. Sudski je vještak potvrdio navode nadzornoga inženjera o spornoj kakvoći radova i količina.


    O problemu Hebrangove jučer je pisala Slobodna Dalmacija koja je u članku Nije platio radove - Innecto: Petrov nas je oštetio za 900.000 kn. Budući da je u elektronskome izdanju te novine objavljen samo dio koji se odnosi na Innectovu kaznenu prijavu protiv metkovskoga gradonačelnika, a izostavljena je Petrovljeva izjava, ovdje je objavljujemo:

Petrov: Radili su loše i sporo
    U ovom sam slučaju štitio interes Grada, i drago mi je da će na ovakav način svi koji posluju s Metkovićem znati kako Grad posluje, da nikome ne pogodujemo i da s nama nema razgovora na kriminalan način, i da plaćamo samo ono što je uistinu i napravljeno, i napravljeno kako treba. Priča je jednostavna: tvrtka Innecto nije napravila radove u roku u kojem je trebala, ili na način na koji je trebala. To je uočio i takav je zaključak donio nadzorni inženjer, odbio im je potpisati građevinsku knjigu, a zar bih ja trebao ići protiv zaključaka struke, pita se Petrov.
    Innecto je, kaže Petrov, radove započeo lani u svibnju, s dva mjeseca kašnjenja. Ispostavili su dvije situacije koje je Grad uredno platio, no kašnjenje se nastavilo. U rujnu prošle godine zvali su ih na razgovor, koji su u Innectu odbili, a u tvrtki zatim nisu prihvatili niti sporazumni raskid ugovora. Petrov je potom, kaže, kada je postalo očito da ulica od nekih 500 metara neće biti završena sukladno ugovoru, taj ugovor jednostrano raskinuo i naplatio bankovno jamstvo.