vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Josipović posjetio Metkoviću

Metković, 17.12.2014. - U sklopu predizborne kampanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, predsjednički kandidat i aktualni predsjednik RH Ivo Josipović u ponedjeljak je posjetio Metković.
    Predsjednik Josipović je nakon dolaska u grad u pratnji članova GO SDP-a i koalicijskih partnera prošetao užim središtem, od Gradske športske dvorane do Trga kralja Tomislava. Putem su ga pozdravljali simpatizeri, a najviše ih je predsjednika dočekalo ispred Hotela Narona u kojem je upriličeno jednosatno druženje s građanima. U ležernomu tonu, Josipović je okupljenima zahvalio na dolasku i podršci, nakon čega ih je zamolio da 28. prosinca izađu na izbore i daju glas za pravi put.
– Ako vas tko pita, slobodno im recite pobijedit ćemo i okrenut ćemo stranicu. Hrvatsku koja je napravila puno toga ušavši u EU sada treba izvući iz ralja gospodarske krize. Nažalost, puno je onih koji ne razumiju da se iz gospodarske krize može samo ako promijenimo institucionalni okvir. Nije iz krize uspjela izaći ni ona Vlada prije, nažalost nije ni ova, bez obzira na sve dobro što su učinile obje s kojima sam imao prilike i čast surađivati. Ali došlo je vrijeme da se te važne institucionalne promjene naprave, da konačno kažemo kako možemo napraviti ekonomiju 21. stoljeća i da možemo učiniti sve što već čine ili su učinile druge europske zemlje. Nama nije mjesto na dnu europske ljestvice. Mjesto nam je negdje pri vrhu. Za to će trebati puno rada i puno truda. Ja vas neću lagati i reći da će samo promjenom Ustava doći dobra vremena, veće plaća i bolja ekonomija. Trebat će stvoriti uvjete, ali i puno raditi. Ja se ne bojim rada, vi se ne bojite rada i zato ćemo pobijediti – rekao je u kraćem obraćanju predsjednik Josipović.
    Prije odlaska iz Metkovića g. Josipović je prošetao do Spomenika metkovskim braniteljima, poginulima u Domovinskome ratu, ispred kojega je zapalio svijeću.