vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Otvoren 'Neretvanski likovni salonom 2014.'

Metković, 22.12.2014. - Skupna izložba neretvanskih slikara u Metkoviću sinoć je nakon dugo vremena obnovljena Neretvanskim likovnim salonom 2014., koji je u Galeriji GKS-a Metković okupio 32 autora iz doline Neretve sa šezdesetak njihovih radova.
    O zamisli za ponovnim okupljanjem u Metkoviću neretvanskih likovnih stvaratelja doline Neretve govorio je, uime organizatora GKS-a Metković, Ivica Puljan. Rekao je da je važno što se ponovno događa takva izložba, premdau manjem opsegu nego prije te da se nada kako će se NLK nastaviti i dogodine ili barem svake druge godine, što će ovisiti o financijskim sredstvima. U planu je bilo uključiti i likovnjake s druge strane granice uz koju leži Metković, no to ove godine nije bilo moguće, a na čemu će se ubuduće svakako raditi.
    Ivana Baće govorila je o izloženim djelima, uglavnom radovima amaterskih slikara, te naglasila da je nevjerojatno koliko se ljudi u dolini Neretve bavi nekim vidom umjetnosti, unatoč teškim vremenima u kojima se očekuje samo borba za egzistenciju.
Uime autora, okupljenima se obratila Dubravka Šešelj rekavši da joj je drago što se u Metkoviću obnovila skupna izložba neretvanskih umjetnika te da se nada njezinu kontinuiranu održavanju.
    Zahvalivši Ministarstvu kulture RH koje je prepoznalo značaj Neretvanskoga likovnog salona te te koje je s Gradom Metkovićem sufinanciralo njegovo održavanje, izložbu je otvorio Puljan, a pridonos njezinu otvorenju dao je Duo Dalmati, izvevši nekoliko pjesama.
    Izložba ostaje otvorena do 21. siječnja 2015., s napomenom da će GKS biti na kolektivnom odmoru od 30. prosinca do 11. siječnja.