vijesti www.metkovic.hr

 Humanitarna priredba

Humanitarna 'Raštikijada'

Metković, 16.1.2015. - Premda je tek druga, mi ćemo je već nazvati tradicionalnom jer ne sumnjamo u njezinu buduću neprekidnost. Ovogodišnja Raštikijada u Vidu imat će i humanitarno obilježje.
   Udruga mladih Vid organizira II. Dane raštike i suva mesa koji će se u Vidu održati 25. siječnja (nedjelja) s početkom u 12 sati. Novost je da će, osim natjecateljskoga kuhanja, Vidonci kuhati posebnu raštiku te je prodavati u humanitarne svrhe. Sav prihod od prodaje bit će namijenjen liječenju teško stradaloga Pave Hađije iz Dubrovnika. Udruga tu humanitarnu akciju organizira u suradnji s Torcidom iz Metkovića te se tako i Vid želi pridružiti pomoći mladiću čija je nesreća na noge dignula cijelu Hrvatsku. – Molimo za njegov oporavak te pozivamo sve mještane, sve ljude dobre volje iz okolnih mjesta te sve željne dobre zabave, a pritom i činjenja dobra djela da nam se pridruže i da zajedničkim snagama pripomognemo liječenju stradaloga Pave, jer dobro je činiti dobro – poručuju organizatori.
    Prijave su do 20. siječnja, a prijaviti se možete kod idejnoga začetnika Raštikijade Ivice Brnasa na 095 613 02 92 ili kod Danijele Vidović na 098 163 45 63.