vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Pokrećemo Projekt 'Metković 600'

Metković, 20.1.2015. - Prije tri dana navršilo se 593 godine od prvoga spomena Metkovića u jednome spisu što se čuva u Dubrovačkom arhivu, a koji je svojedobno prvi objavio dr. Ivan Jurić. Do okrugle obljetnice od 600 godina ostalo je još samo sedam godina.
    Stoga smo izradili dio aplikacije putem koje možete na naš server slati fotografije i skeniranje dokumente za koje smatrate da će pridonijeti boljem razumijevanju povijesti našega grada, ali očuvati sjećanja na mnoge događaje i na naše sugrađane koji više nisu među nama. U nastavku ćemo omogućiti pregledavanje fotografija i dokumenata te njihovo komentiranje u smislu dodatnih pojašnjenja ili ispravaka.
   Od danas je u lijevom gornjem kutu početne stranice mali brojčanik koji odbrojava do 17. siječnja 2022. Nadamo se da će toga dana u okviru proslave 600. rođendana biti predstavljena monografija Metkovića te odgovarajući audiovizualni materijali, čime ćemo naša sjećanja prenijeti na naraštaje koji dolaze te olakšati posao onima koji jednoga dana budu proslavljali 700. obljetnicu prvoga spomena Metkovića.