vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Vrijedna oprema stigla iz Francuske

Metković, 27.12.2005. - Nedavno je iz Francuske u Metković stigla vrijedna donacija koju je Udruga tjelesnih invalida Metković dobila od Francuskih kolega. Već smo pisali o tome kako je Metkovac Ilija Tošić, koji već godinama živi u Luconu u Francuskoj, na našoj web stranici saznao da postoji metkovska Udruga i stupio s njima u kontakt.
   Gospodin Tošić je pola godine uz pomoć gospođe Sylvie Demeulle provodio akciju među svojim kolegama invalidima, što je rezultiralo sa prikupljenih 27 invalidskih kolica od čega devet elektromotornih, te raznim drugim ortopedskim i medicinskim pomagalima potrebnim invalidima. Akciji su se pridružili bolnica i Socijalna skrb iz Lucona, te udruge invalida s područja Laroche u kojem se nalazi Lucon.
   Iz Lucona sa atlantske obale doputovali su tajnik UTIM-a Antiša Puljević i pročelnik za socijalnu skrb grada Metkovića Vatroslav Vugdelija koji su tamo organizirali utovar i prijevoz donacije čiji volumen je oko 30 metara prostornih. Radi se o polovnoj, ali dobro očuvanoj opremi koja će svakako dobro doći osobama sa tjelesnim oštećenjima iz Metkovića i okolice.
   Suradnja dviju udruga će se nastaviti jer već ima naznaka kako će u sljedećoj akciji iz Francuske stići određeni broj računala. Metkovci kažu da jedva čekaju ljeto i uzvratni posjet kolega iz Francuske.
   U UTIM-u su nam rekli da su dobili još neke vrijedne donacije. Osim što je Poglavarstvo grada Metkovića donijelo odluku da će umjesto tradicionalnog božićnog domjenka ove godine novac predviđen za nj uplatiti na račun UTIM-a, treba spomenuti i vrijednu donaciju od 80 tisuća kuna Instituta građevinarstva Hrvatske za akciju "Pomozimo Marijani".

   Antiša Puljević i Vatroslav Vugdelija sa gđom 
           Sylvie Demeulle i đosp. Tošićem
 
  Sylvie Demeulle i lija Tošić dobili su zahvalnice.