vijesti www.metkovic.hr

 Vremeplov

Tinel oživio u Gradskoj knjižnici

Metković, 13.2.2015. - Tinel, taj gotovo potpuno zaboravljen talijanizam sinoć nam se vratio u naš govor i u prostore Gradske knjižnice Metković u kojoj su učenici Srednje škole Metković u suradnji sa svojim profesorima za sve one koji vole spontane susrete održali druženje pod nazivom Napitak od ljubavi.
    U uvodnom dijelu programa okupljenima se obratila profesorica Goranka Ivanković rekavši da je svrha tē tematske večeri ususret Valentinovu podsjetiti se na minula vremena kada su se ljudi nalazili u tinelu, prostoru predviđenom za susret prijatelja, posebnom mjestu gdje se primalo tople riječi, dijelilo čvrste zagrljaje, ali i puštalo suze.
    Međugeneracijski susret bio je popraćen obiljem emocija, glazbe i smijeha. Učenici su pojedine točke izvodili u kombinaciji hrvatskoga i engleskoga jezika, citirali ljubavne stihove Dobriše Cesarića i Vesne Parun te Hvalospjev ljubavi, darivalo se cvijeće… U tinelu se našao i spomenar mlade djevojke iz davne 1945. godine u kojemu su svoje poruke i osjećaje perom zapisivale njezine prijateljice. Pjevajući uz gitaru ugodnoj atmosferi pridonijeli su bivši i sadašnji profesori Srednje škole te kasnije i sami srednjoškolci. Tako smo tijekom dvadeset točaka programa svjedočili susretu iskustva, smijeha i ljubavi te postali bogatiji za jedan emotivni tinel.
    Druženje u prostorijama Gradske knjižnice nastavljeno je uz zakusku, također u režiji učenika Srednje škole koji su tijekom tē kulturno-zabavnoj večeri pokazali trud i svestranost.
Foto: I. Veraja