vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Veterani NK Neretve peti u Hrvatskoj

Metković, 15.2.2015. - Momčad NK Neretva osvojila je izvrsno peto mjesto na finalnom turniru 13. dvoranskog prvenstva veterana HNS-a, što se od 13. do 15. veljače održavalo u Rovinju i na kojemu je sudjelovalo 18 momčadi.
   Momčad NK Neretva u četvrtfinale prvenstva plasirala se kao najbolja prvoplasirana momčad iz svih sedam skupina, pobijedivši u dvostrukom ogledu momčad Banzogo iz Šibenika prvo sa 4:0 (J. Mijoč 2, Veraja, Martinac) te sa 7:1 (J. Mijoč, Veraja, Martinac, Sprčić, M. Galov, D. Mijoč, G. Galov).
   Ovogodišnji pobjednik MNK Sava sport iz Sesveta, višestruki prvak Hrvatske, napravio je kiks u prvoj utakmici u skupini, ali su se ipak uspjeli plasirati u četvrtfinale kao najbolja drugoplasirana momčad iz svih 7 skupina, gdje ih je prema rasporedu natjecanja u četvrtfinalu čekala Neretva. Nažalost, puno brojniji Sesvećani (obje su utakmice u skupini igrali u petak pa su do utakmice četvrtfinala cijelu subotu bili slobodni) pobijedili su Neretvu rezultatom 4:0. Veterani NK Neretve nastupili su u sastavu: Dragan Bezer, Goran i Mario Galov, Nikša Martinac, Duško i Jozo Mijoč, Martino Sprčić i Lukša Veraja.
   Bez obzira na poraz neretvansko srce ostaje ispunjeno činjenicom da je najboljim igračem prvenstva proglašen Sergej Jakirović, još jedno dijete NK Neretve, koji je na turniru branio boje momčadi prvaka – MNK Sava sport Sesvete.
Iz Rovinja: Nikša Martinac