vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

'Samsara' predstavljena u Gradskoj knjižnici

Metković, 20.2.2015. - Sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković pisac, putnik i profesor povijesti Hrvoje Ivančić predstavio svoju knjigu o putu na istok koju je nazvao Samsara, što ima značenje ponovnoga rođenja tijekom ovozemaljskoga života.
    Taj mladi avanturist svoja je egzotična putovanja započeo prije desetak godina odlaskom u Egipat, a u novije vrijeme odlučio je „ponovno se roditi“ putujući u daleke i nepoznate krajeve.
    Sadržaj knjige inspiriran je Hrvojevim odlaskom u Indiju za koju kaže da je susret eksterma i splet kontradiktornosti, što je posjetiteljima predočio mnoštvom fotografija zapanjujuće ljepote. To što ga tjera u tako daleke krajeve svijeta jest želja za upoznavanjem drugih kultura, jezika i ljudi pa je posebno zanimljivo bilo čuti njegova iskustva i anegdote s putovanja po Pakistanu, Iranu i drugim zemljama.
    Knjiga Samsara iz tiska je izašla u listopadu prošle godine i predstavljena je u više gradova diljem Hrvatske i susjednih država. Putopisac Ivančić trenutno čeka vizu za Siriju pa je moguće da nas jednoga dana opet posjet i prenese nam nova iskustva sa svojih putovanja.
Ivana Leko, foto: Ivana Ilić