vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Poznati ovogodišnji dobitnici nagrada Grada Metkovića

Metković, 17.6.2015. - Na Sjednici Gradskoga vijeća, koja je pod predsjedanjem Marina Veraje održana jučer u Zgradi političkih stranaka, izglasan je Prijedlog Odluke o izboru članova Vijeća mjesnih odbora na području Grada Metkovića te usvojena Odluka Odbora za javna priznanja o ovogodišnjim dobitnicima nagrada Grada Metkovića.
    Gradsko vijeće Grada Metkovića na Sjednici održanoj 3. svibnja 2011. godine donijelo je Odluku o provedbi izbora u mjesnim odborima Grada Metkovića. U sklopu nove reforme sustava lokalne i područne samouprave, 29. prosinca 2012. godine stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi kojim je, između ostaloga, izmijenjena zakonska regulativa iz područja mjesne samouprave. Zbog novela u zakonu kojima se uređuje lokalna samouprava predložena je nova Odluka kojom će se urediti spomenuta pitanja. Tako je Gradskome vijeću predloženo da donese Odluku o izboru članova Vijeća mjesnih odbora na području Grada Metkovića.
    Zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja uime Odbora za javna priznanja iznio je Odluku o dodjeli javnih priznanja koju je Vijeće jednoglasno usvojilo. Priznanja će dobitnicima biti dodijeljena na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća na Dan grada 20. srpnja.
    Profesor dr. sc. Stanko Uršić postaje počasnim građaninom Grada Metkovića, dok će se Vatroslavu Kulišu dodijeliti nagrada Grada Metkovića za životno djelo u obliku povelje i novčane nagrade od 8 000 kuna. Matija Vuica i Jurica Popović dobit će nagradu Grada Metkovića Narona u području kulture te novčanu nagradu od 4 000 kuna, a u istoj će kategoriji javno priznanje i nagradu dobiti i protojerej Boris Čolović. Nagradu Ždral u području sporta u obliku povelje i novčane nagrade od 4 000 kuna dobit će Mijo Volarević i Mladen Kuran.
    Na kraju Sjednice Mirko Volarević je uime Humanitarne zaklade Iva Petrušić podnio Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2014. godinu. Sve točke dnevnoga reda jednoglasno su usvojene.
I. Leko