vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Petrov se sastao s Milanovićem
Premijer obećao aktivno se uključiti u rješenje problematike graničnoga prijelaza Gabela Polje

Metković, 17.7.2015. - Metkovski gradonačelnik Božo Petrov jučer se sastao s premijerom Zoranom Milanovićem s kojim je razgovarao o problematici graničnoga prijelaza Gabela Polje zbog kojega je onemogućeno normalna komunikacija stanovništva s dviju strana granice. Evo što je Petrov izjavio:
    – Zatvaranje graničnih prijelaza Unka i Gabela Polje za putnički promet i usmjeravanje cjelokupnoga prometa preko graničnoga prijelaza Doljani uzrokuje velike gužve u Metkoviću.
    Nakon višemjesečnih zamolbi i dopisa prema institucijama koje su trebale riješiti problematiku graničnoga prijelaza Gabela Polje (Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo financija) htio sam s ovim problemom na jučerašnjem sastanku upoznati i premijera Milanovića i iznijeti mu važnost rješavanja ovog problema, ponajviše za lokalno stanovništvo doline Neretve, a potom i za cjelokupno održivo prometno funkcioniranje u Metkoviću. Sinoć je upućeno i priopćenje Granične policije BiH kojim se od danas, 17. srpnja do 1. listopada za putnički promet otvara GP Gabela Polje.
    Iako je ovo samo kratkoročno rješenje problema s kojim se susreću građani Metkovića i stanovnici Gabela Polja, nadam se da će se nakon jučerašnjega sastanka uz pomoć Vlade RH predvođene premijerom te Vlade FBiH ovo kratkoročno rješenje izmijeniti u dugoročno rješenje, budući da je premijer obećao kako će se osobno aktivno uključiti u rješavanje ove problematike.
   
Priopćenje za javnost PU dubrovačko-neretvanske
    Obavještavamo građane da će Granični prijelaz za pogranični promet Gabela Polje I – Gabela, na granici između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine od danas, 17. srpnja pa do 1. listopada 2015. godine biti otvoren za međunarodni putnički promet. U navedenom razdoblju radno vrijeme graničnoga prijelaza biti će 24 sata.