vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Mateo Stjepanović najbolji s mosta, a Marin Dodig sa skakaonice

Metković, 18.7.2015. - Jučer se pokraj Lučkoga mosta dvanaesti put održalo natjecanje u skokovima u Neretvu što ga svake godine prije Svetoga Ilije organizira Sportsko-kulturna udruga Ispod mosta.
    Pred brojnim gledateljima na rivi i na mostu natjecanje je otvorila zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur. Kao i do sada, natjecanje je bilo podijeljeno na više kategorija. Prvo su mlađi skakali s male skakaonice. U kategoriji skokovi za mladež – muški prema ukupnim ocjenama žirija najbolji su bili: Luka Vuletić, Luka Marević i Josip Bebić, dok je kod djevojaka pobijedila Marija Peko ispred Mare Jelčić i Vane Jakić. Njima je zamjenica Ujdur podijelila odličja i prigodne nagrade, a najmlađemu skakaču Toniju Čoviću, rođenom 2007., čestitala je na hrabrosti i za nagradu mu predala kupon za besplatno šišanje.
    Prije skokova s velike skakaonice i s mosta održano je natjecanje u penjanju uz konop. Trebalo je doplivati do konopa koji je visio s mosta te se što je brže moguće uza nj popeti i dotaknuti konstrukciju mosta. Najuspješniji u tome bio je Luka Obradović kojemu je Ivica Jakić, predsjednik SKU Ispod mosta dodijelio pehar i pršut.
    U natjecanju skokovi sa skakaonice za odrasle najuspješniji je bio Marin Dodig kojemu je uz zlatna medalju i pehar dodijeljena novčana nagrada od 500 kn. Drugi je bio Edo Čavrk koji je uz medalju osvojio pehar i novčana nagradu od 300 kn, dok je treći Luka Obradović nagrađen s 200 kn. Svim nagrađenima u toj kategoriji nagrade, priznanja i sponzorske darove dodjeljivala je Željana Musulin, članica UO SKU Ispod mosta.
    U velikome finalu – skokovi s Lučkoga mosta najbolji je bio Mateo Stjepanović, kojemu je uz zlatnu medalju dodijeljena i novčana nagrada od 800 kn. Drugoplasiranome Luki Vučiću pripala je srebrna medalja i 500 kn, a trećeplasiranome Stipi Mioču Gigi brončana medalja i 300 kn. Njima je medalje i nagrade dodijelio član ocjenjivačkoga suda Jurica Volarević.