vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Dan od amora

Metković, 7.4.2006. - Sinoć su metkovski i neretvanski ljubitelji kazališta imali rijetku prigodu uživati u mjuziklu. Šezdesetak glumaca i glazbenika Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika izvelo je mjuzikl "Dan od amora" u režiji Vladimira Štefančića.

Mjuzikl je nastao prema pastorali Marina Držića "Grižula", a autori su Luko Paljetak i Đelo Jusić koji je sinoć ravnao orkestrom. Metkovcima je bilo drago da je za izuzetno uspješnu kostimografiju zaslužna "djevojka iz susjedstva" pjevačica i modna kreatorica Matija (Francika) Vuica.

Već od prvih taktova glazbe i igre svjetla publika se prepustila svijetu vila, satira i oživjelih zelenaca koji na kraju, nakon 500 godina druženja, odlučuju napraviti iskorak, sve u stilu modernih vremena.

Koliko je domaća publika gladna sličnih scensko-glazbenih događanja dokazuje dugotrajan pljesak i zajedničko pjevanje glavne teme "Dan od amora". Ovakve predstave su, nažalost, izuzetno skupe i metkovskom GKS-u rijetko dostupne. Zanimljivo je da je Metković, nakon Dubrovnika, drugi grad u Hrvatskoj gdje je mjuzikl izveden.