vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Puljić najbrži skifist na Ramskom jezeru

Metković, 24.8.2015. - Da veslačka sezona nije završena svjedoči vrlo aktivan vikend tijekom kojega su veslači VK Neretvanski gusar sudjelovali na dvjema regatama koje su se odvijale u isto vrijeme, jedna na jezeru Rama u BiH, a druga u Zadru na regatnoj stazi u Jazinama.
    U organizaciji Veslačkoga kluba Rama, Veslačkoga saveza Zagreb i Općine Prozor-Rama, 22. kolovoza na Ramskom jezeru održana je III. veslačka regata Lake to Lake - Green Tourism 2015. Regata je ove godine bila najveća po broju natjecatelja jer je na njoj je nastupilo pet ekipa i seniori: Iktus iz Osijeka, Croatia iz Zagreba, Nova iz Zagreba, Neretvanski gusar iz Metkovića i Rama te hrvatski reprezentativci Marcela Milošević, Damir Martin, David Šain i Mario Vekić.
    Odličan rezultat izveslao je naš skifist Ivan Puljić, koji je osvojio prvo mjesto ispred dvaju skifista Veslačkoga kluba Iktus iz Osijeka, dvaju skifista Veslačkoga kluba Croatia iz Zagreba i skifista Veslačkoga kluba Rama. To je dobra potvrda njegovih ljetnih priprema i dodatna motivacija za nadolazeće Prvenstvo Hrvatske, koje se početkom listopada održava u Zagrebu. Ivan je uza svoga klupskog kolegu Marina Krešića dio priprema također obavio na Ramskom jezeru neposredno prije regate. Tamo su nekoliko dana boravili uz najbolje hrvatske veslače, među ostalima i Damira Martina, europskoga prvaka u skifu. Vjerujemo da je Damir s nekoliko dobrih savjeta još više motivirao našeg Ivana, što je zapravo i svrha toga ljetnog kampa, pa je vrijedilo biti na pripremama i na samoj regati. Na Ramskom jezeru svoje veslačke vještine brusila je naša Metkovka Katarina Vučina (VK Croatia Zagreb), koja je tijekom ljetnih mjeseci dio priprema obavila u metkovskom klubu.
    Dok su mlađi naraštaji vikend proveli u BiH, stariji dio veslača u subotu je na regatnoj stazi u zadarskim Jazinama sudjelovao na četvrtom Jadranovu veslačkom dvoboju osmeraca. Naši su dečki u osmercu u kategoriji Masters C osvojili treće mjesto, koje su izborili u repasažu u utrci protiv posade splitskog Mornara.
    U rujnu predstoji VI. Kup-regata VSD-a – Memorijal Perica Vlašić i XII. Vukovarski međunarodni veslački maraton 2015. Kao što je spomenuto, početkom listopada u Zagrebu je Hrvatsko veslačko prvenstvo, a u Dubrovniku Međunarodna regata Semper Primus.
    Na kraju donosimo internetsku poveznicu YouTube kanala na kojemu se nalazi kratak i zanimljiv video s I. Neretva Open 2015 regate osmeraca na Neretvi.
Izvor: VK N. gusar