vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Pregled djece na slabovidnost

Metković, 22.9.2015. - Djelatnici Referentnog centra Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za dječju oftalmologiju i strabizam, Klinke za očne bolesti Medicinskog fakulteta J. J. Strossmayera u Osijeku, Kliničke bolnice „Sveti Duh“ u Zagrebu, dana 27. rujna 2015. godine s početkom u 11 sati učinit će preventivne preglede vida na slabovidnost (ambliopiju) u prostorijama Dječjeg vrtića „Metković“ u Metkoviću.
   Pregledima će biti obuhvaćena djeca rođena u razdoblju 1. srpnja 2011. - 31. prosinca 2011. godine. Svi zainteresirani roditelji mogu se javiti ravnateljici DV „Metković“ gđi Miri Penavić kako bi dobili naputke vezane uz pregled:

  1. pismo namjere za roditelje s upitnikom o rizičnim čimbenicima za razvoj slabovidnosti;

  2. Leine znakove da ih dijete nauči imenovati, a pomoću kojih se testira vidna oštrina te

  3. obrazac suglasnosti potpisan od obaju roditelja/skrbnika kojim roditelji/skrbnici daju suglasnost da dijete bude pregledano.

   Potpisani obrazac suglasnosti kao i ispunjeni upitnik iz pisma namjere molimo vratite u Ravnateljstvo DV „Metković“ jer će biti pregledana samo djeca čiji roditelji potpišu suglasnost. Za pregled nije potrebna uputnica. Na kraju pregleda roditelji/skrbnici dobit će obrazac rezultata testa s uputama o daljnjem dijagnostičkom postupku, ako bi isti bio potreban.
   Više o slabovidnosti, kako se dijagnosticira i liječi možete pročitati i vidjeti na Facebook profilu https://www.facebook.com/ambliopija.

   Važno: Na pregled mogu doći i djeca koja ne pohađaju vrtić!