vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovci na Dunavu drugi u kategoriji gradova

Metković, 2.10.2015. - Iz VK Neretvanski gusar javljaju da su na poziv svojih prijatelja iz HVK Vukovar26. rujna sudjelovali na XII. Vukovarskom maratonu osmeraca. Posadu su činila četiri juniora i četiri veterana te posuđeni kormilar iz HVK Vukovar.
    – Odlučili smo veslati stazu u dužini od 26 km u kategoriji gradova, baš kao i prošle godine. Gotovo cijelom dunavskom stazom uzvodno puhao je blag sjeverozapadnjak, što nam je povremeno zadavalo probleme. Za razliku od prošle godine, ovaj put Dunav je bio nizak, čak toliko nizak da osmerci nisu mogli ući u Borovski Dunavac pa smo cijelu utrku veslali Dunavom. Dobro je što je pri tako nisku vodostaju matica Dunava spora pa je razlika u vremenu uzvodno i nizvodno neznatna, ali zato postoji opasnost od nasukavanja na sprudove i plićake. Dobro raspoređeni suci na stazi osigurali su siguran prolaz posadama.
    Na kraju je osvojeno drugo mjesto u konkurenciji gradova te sveukupno peto mjesto od osam posada. S obzirom na to da prije maratona nismo niti jednom zajedno izašli na vodu, možemo biti zadovoljni, ali isto tako ističemo da ćemo uvijek dolaziti u Vukovar na ovaj maraton. Ipak je to nešto više od samog veslanja, svi znamo zašto. Također, zahvaljujemo domaćinu na izvrsnom gostoprimstvu – kažu u VK Neretvanski gusar, čiji su najbolji veslači jučer kombijem i s čamcima otputovali u Zagreb na prvenstvo Hrvatske koje se održava ovoga vikenda. Želimo im sretan i ugodan boravak u Zagrebu te da daju sve najbolje od sebe!