vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

5. studenoga stižu nam 'Stilske vježbe', a početkom prosinca još jedna izvrsna predstava

Metković, 14.10.2015. - Premda nam se čini da je Metkovsko ljeto 2015. završilo nedavno, već se uveliko slaže program ovogodišnjih Prosinačkih svečanosti. Vrijeme između u GKS-u se nastoji popuniti raznim kulturnim događajima, kao što je bila nekolicina vrhunskih komornih koncerata, a početkom studenoga stiže nam i jedna vrhunska kazališna predstava.
    Vjerojatno je dosta onih koji Stilske vježbe nisu gledali kada su Pero Kvrgić i Lela Margitić zadnji put gostovali u Metkoviću. Eto prilike i njima, a i onima koji se toga sjećaju da (još jednom) pogledaju tu izvrsnu predstavu temeljenu na djelu francuskog književnika Raymonda Queneaua, kod nas premijerno izvedenu u zagrebačkome Teatru ITD daleke 1968. godine. Nakon što je Nju godinu dana glumila Mia Oremović, ulogu preuzima Lela Margitić i s Njim (Kvrgićem) glumi je do danas pa su Stilske vježbe uvrštene u tiskano izdanje Guinnessove knjige rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Svakako ih ne propustite (još jednom) pogledati. Na repertoaru su 5. studenoga u 19 sati.
    Koncem studenoga, točnije 26. u 19:30, GKS će ugostiti Amatersko kazalište Opuzen s predstavom Ponoćna igra, a tjedan potom počinju Prosinačke svečanosti. Prva predstava bit će veliko i jako ugodno iznenađenje.