vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

'Prijatelji' darivali vrtićane

Metković, 17.10.2015. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj jučer je Dječjem vrtiću Metković predala vrijednu donaciju. Na inicijativu članova Udruge, koji su upoznati s potrebama vrtićke djece, odlučili su poboljšati uvjete njihova boravka u vidu zabavnoga i edukativnoga sadržaja.
   Predstavnici UOSI Prijatelj djeci su darovali nekoliko igračaka koje su na edukativnim radionicama napravili volonteri i članovi Udruge. Djeca su svima njima zahvalila velikim kreativnim plakatom te predivnom pjesmicom o prijateljstvu.
   – Kada smo ovu ideju iznijeli ravnateljici Miri Penavić ona je bila pozitivno iznenađena, no vidjeti danas lica djece kada su otvarala kutije – to je zaista poseban osjećaj. Uvjereni smo da će ova donacija poboljšati kognitivni i motorički razvoj djece jer upravo odabrane didaktičke igre potiču dijete na usvajanje novih vještina i znanja te potiču njegovu maštu i kreativnost. Dosta djece iz Vrtića dolazi u Udrugu na radnu terapiju i logopedske tretmane pa smo uvijek bili zadovolji suradnjom s Gradskim vrtićom – istaknuli su u Udruzi.