vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Metkovke treći put prvakinje

Metković, 28.4.2006. - Rukometašice ŽRK Metković su treći put za redom osvojile titulu državnih prvakinja, ovaj put na turniru održanom od 20. do 23. travnja u Labinu. Radi se o naraštaju mlađih kadetkinja rođenih 1990. i kasnije.
  Na dva prošla natjecanja Metkovke su sudjelovale pod imenom ŽRK Jerkovac, a na posljednjem kao ŽRK Metković. U završnici je sudjelovalo 14 klubova iz cijele Hrvatske sa preko 200 rukometašica. Metkovke su do prvog mjesta došle odigravši osam susreta ostvarivši sedam pobjeda i jedan remi. Prvakinje su postale nakon što su rezultatom 13:10 pobijedile zagrebačku Lokomotivu. Treće mjesto pripalo je rukometašicama Umaga.
  Metkovka Marina Glavan izabrana je u najbolju sedmorku turnira, a zajedno sa Nikolinom Grmoja pozvana je i u državnu reprezentaciju. Zanimljivo je da se ista ta ekipa uspješno natječe i u seniorskoj kategoriji u Drugoj ligi - jug gdje su osvojile drugo mjesto. Njihov trener Mate Nikolić smatra da bi sljedeće godine mogle sudjelovati u borbi za ulazak u Prvu ligu.
  Povodom osvajanja titule državnih prvakinja, igračice ŽRK Metković, trenera Nikolića i članove uprave Kluba primio je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić čestitajući im na uspjehu. Gabrić je istaknuo da je njihov uspjeh također i uspjeh njihovih roditelja, škole koju pohađaju te da služe na ponos gradu Metkoviću.