vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Posjet škole-partnera u Gimnaziji Metković

Metković, 20.10.2015. - U sklopu suradnje na eTwinning projektu Es war einmal eine Kindheit (Bilo jednom jedno djetinjstvo) gimnazija Theodor-Heuss-Gymnasium iz njemačkoga Recklinghausena i Gimnazija Metković došle su na zamisao sklopiti dugoročnu suradnju i partnerstvo.
   – Kako bismo tu suradnju što kvalitetnije počeli i što bolje se upoznali tako su u posjet našoj školi ovih dana stigli ravnatelj njemačke gimnazije g. Frank Strasen u pratnji profesorice engleskoga jezika gđe Alexe Keuneke i profesora povijesti g. Andreasa Nowaka. Oni su također sukoordinatori eTwinning projekta.
   U ugodnu ozračju i druženju upoznali smo njemačke kolege s mogućnostima naše škole, radom unutar nastave, izvannastavnim i izvanškolskim radom naših kolega te mnogobrojnim uspjesima naših kolega i učenika. Razmijenili smo iskustva i dogovorili nacrt i smjernice buduće suradnje, kojom otvaramo nove mogućnosti našim kolegama i učenicima u usavršavanju na više razina; metodičko-didaktičkoj, jezičnoj, kulturološkoj, sportskoj, prirodoslovnoj itd. Tako našim učenicima omogućavamo još kvalitetniju integraciju u moderno europsko društvo – javila nam je prof. Svjetlana Bebić.