vijesti www.metkovic.hr

 Mediji

'Brončani mikrofon' emisiji 'Lipo, lipše, neretvansko'

Metković, 25.10.2015. - Od 20. do 22. listopada u Opatiji su održani VIII. dani elektroničkih medija – XXI. dani radija, Osmi dani interneta i Osmi dani televizije u okviru kojih su dodijeljene godišnje novinarske i jubilarne nagrade HURIN-a, Hrvatske udruge radija i novina. Jedna od njih stigla je u Metković.
   Nagrade se temeljem Javnoga natječaja dodjeljuju u više kategorija za osobito istaknut doprinos novinarstvu i javnom informiranju u lokalnim novinskim i radijskim postajama. U kategoriji Radijska dostignuća vrijednu nagradu, Brončani mikrofon osvojio je metkovski Radio Narona za radioemisiju Lipo, lipše, neretvansko, koju uređuje i vodi Romana Gabrić, dugogodišnja novinarka i vanjska suradnica Radija Narona.
   – Emisija Lipo, lipše, neretvansko u programu Radija Narona emitira se tri godine, a tema joj je hrvatska baština, odnosno narodna baština doline Neretve. Emitira se jednom mjesečno i to svakoga prvog petka u mjesecu. Nagrada je dodijeljena za jednu od emisija iz ciklusa, i to za onu u kojoj mi je gošća bila gđa Julija Kaleb, jedna od rijetkih stručnjakinja za rekonstrukciju i izradu hrvatskih narodnih nošnja. Povod njezinu gostovanju bila je iznimno bogata narodna nošnja Ravnih kotara koju je šest godina izrađivala za Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado u Zagrebu, u čijim je prostorijama nošnja proljetos predstavljena javnosti. Baš tu emisiju odabrala je i na Natječaj prijavila naša direktorica Tereza Sršen koja je nagradu preuzela na svečanosti u Opatiji.
   Jako sam sretna zbog ove nagrade jer kada za svoj rad dobiješ priznanje struke onda je to nešto predivno i ogroman poticaj za daljnji rad. Zavalila bih svim ljudima iz doline Neretve koji su tijekom ove tri godine surađivali u emisiji, slušateljima koji je vjerno prate te mome kolegi Adiju Skeliću i direktorici Terezi Sršen koji mi pomažu u njezinoj realizaciji – rekla nam je u kraćoj izjavi urednica i voditeljica emisije Romana Grabrić.
   Čestitamo Radio Naroni i gđi Gabrić.