vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

UOSI 'Prijatelj' dobio 10 osobnih asistenata

Metković, 1.11.2015. - Potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u četvrtak je uručila ugovore Udrugama koje su se s 44 projekata natjecale za 27 milijuna kuna iz Europskoga socijalnog fonda za osiguravanje usluga osobnog asistenta za 465 korisnika.
   Predsjednik metkovske Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj Ante Puljević potpisao je ugovore i sudjelovao na svečanosti u Ministarstvu socijalne politike i mladih. Tim ugovorima broj asistenata osiguran je za više od 1100 osoba s invaliditetom, a Udruzi Prijatelj odobrena sredstva za 13 osobnih asistenata, od toga troje za partnersku Udrugu osoba s invaliditetom Sunce Makarska.
   Gospođa Opačić zahvalila je Udrugama na predanom radu, bez čega, istaknula je, mnoge osobe ne bi mogle imati asistente i kvalitetniji život, pogotovo u sredinama u kojima ne postoje institucije. – Ovo je dobro iskorišten novac jer, s jedne strane, ljudi dobivaju asistente, a s druge udruge zapošljavaju ljude – istaknula je Opačić.
   Nakon potpisivanja ugovora predstavnici UOSI Prijatelj posjetili su Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak, gdje su djeci s poteškoćama u rastu i razvoju predali mandarine, šipke i limunove koje su donirali članovi i volonteri Udruge.
   – Imamo jako dobru suradnju s Bolnicom Goljak, gdje često i naše članove preporučujemo za procjenu, odnosno dijagnostičko terapijsku obradu. Željeli smo ovim malim znakom pažnje zahvaliti cijelom osoblju Bolnice Goljak , a najviše razveseliti djecu koja se tamo trenutno nalazila na smještaju. U razgovoru s osobljem rečeno nam je da imaju dosta djece i roditelja s područja Dubrovačko-neretvanske županije te smo se u razgovoru svi složili vezano uz probleme rane intervencije na području Republike Hrvatske, odnosno važnosti otkrivanja razvojnih poteškoća u što ranijoj dobi djeteta – istaknuli su iz Udruge Prijatelj.