vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

MOST na konferenciji za medije:
Podmetanja suparnika ne mogu nas obeshrabriti, nezaustavljivo rastemo

Metković, 4.11.2015. - Jučer je u Zgradi političkih stranaka održana konferencija za medije Mosta nezavisnih lista na kojoj se biračima predstavio Mario Klobučić, kandidat Mosta u X. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima te se javnosti prenijelo što se događa u kampanji vladajuće stranke u Metkoviću.
   Nikola Grmoja, medijski koordinator Mosta NL-a, na početku je istaknuo da u X. izbornoj jedinici na listama dviju velikih koalicija nema ni jednoga kandidata iz Metkovića i da je jedino Lista Mosta, na kojoj su dva kandidata iz Metkovića, garancija da će interesi našega grada biti zastupljeni u Saboru.
   – Presedan je da što je HSS koalicijski partner HDZ-u, a predsjednik Županijske organizacije HSS-a i gradski vijećnik Stipo Gabrić Jambo nije uspio biti na Listi Domoljubne koalicije. Smatram da je to prešutan dogovor jer Domoljubnoj koaliciji ne odgovara njegov rejting, ali on će učiniti sve kako bi njima pomogao u X. izbornoj jedinici, dok će zauzvrat vjerojatno biti zaštićen od sudskoga i svakoga drugog progona – zaključuje Grmoja.
   Nastavio je da Most u X. izbornoj jedinici ima sigurna dva mandata, a prema anketama vrlo je izgledan i treći te da mu je čast sjediti do budućega saborskog zastupnika Marija Klobučića, koji će uime Grada Metković u Hrvatskom saboru predstavljati sve građane našega grada.
   – Ako građani preferencijalnim glasovanjem izaberu Božu Petrova tada će Metković imati i dva zastupnika, čime će glas naših sugrađana u Saboru biti još jači – poručio je medijski koordinator Mosta i nastavio da da Most nezaustavljivo raste, premda da ga pokušavaju oblatiti i velike koalicije i male stranke jer svi za sebe u njemu vide opasnost.
   – U svakome govoru Domoljubne koalicije na skupu u Metkoviću spomenut je Most, što je u suparničkim redovima pokazatelj nervoze zbog našega rasta. Narod je prepoznao koja opcija nudi promjene pa su naši politički suparnici krenuli u prljavu kampanju protiv nas – rekao je Grmoja. Potom se osvrnuo i na lokalne portale koji sudjeluju u prljavoj kampanji, odnosno na „sponzorirane“ članke pune laži i neistina ispod kojih nitko nije potpisan, rekavši da ih sve to pomalo zaboli jer nije lako čitati takva podmetanja, no to ih neće zaustaviti u njihovu rastu i radu.
   Kandidat Mario Klobučić počeo je s time da Hrvatska mora i može krenuti nabolje.
   – Kao platforma u medijima smo predstavljeni na različite načine, tako da oni koji nas ne poznaju lako mogu steći krivi dojam. Prava istina je da smo jedini ispravan put s pravim reformama koje kanimo provesti. Dok se jedni hvale znanjem i umijećem, Most je okupio ljude koji ne igraju igre već dokazanim posjedovanjem znanja žele ići putem koji ima jasan cilj. Što je najvažnije, Mostovi kandidati su u svojim sredinama pokazali da se može bolje. Dajte nam zadatke koje moramo provesti u sljedeće četiri godine – poručio je Klobučić.