vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Metkovcima se predstavili kandidati Hrvatske zore - stranke naroda

Metković, 4.11.2015. - U Gradskom kulturnom središtu Metkoviću predstavili su se kandidati Hrvatske zore - stranke naroda za X. izbornu jedinicu, iznoseći detalje kako upravo ta stranka planira provesti ključne i neophodne reforme za spas Hrvatske.
   Prva se okupljenima obratila magistrica Edita Burčul, rođena Vlahović iz Komina, koja je unatoč svojoj blistavoj karijeri u Zagrebu kao diplomirana ekonomistkinja i pomoćnica ravnatelja KB Dubrava, i dalje dušom i djelima ostala uz svoju dolinu Neretve. No, žalosti je kako mladi napuštaju tu bogatu zemlju na kojoj se umjesto poljoprivrednih kultura kanilo graditi termoelektrane. Stoga je još jednom istaknula da je sudbina države u rukama građana, pitajući sve da ako našim braniteljima nije bio problem dati život za Hrvatsku, zašto onda Hrvati mirno gledaju nestanak Hrvatske države.
   Svoje razočarenje dosadašnjom vladavinom i "lijevih" i "desnih" nije krio ni mr. sc. Ratko Glamuzina, dr. med., vrhunski traumatolog, rođen u Rogotinu. Posebno je naglasio zaduženje hrvatskog naroda jer rezultat vladavine minulih 25 godina dužničko je ropstvo ne sadašnjih umirovljenika, ne onih koji imaju sreću biti zaposleni, već i mladih, od studenata pa sve do onih najmlađih, onih u kolijevkama. Pozvao je stoga doktor Glamuzina sve da svoj glas 8. studenoga daju Listi broj 11, Listi na kojoj su stručni ljudi, osobe koje su izgradili svoje karijere i nisu stranački podobni već – sposobni!
   Predsjednik Hrvatske zore - stranke naroda, ujedno i prvi na listi za X. izbornu jedinicu, prof. dr. sc. Milan Kujundžić predstavio je točke programa u kojima je iznio rješenja za poboljšanje zdravstvenog, obrazovnog i pravosudnog sustava te upravljačkih tijela države, pogotovo poboljšanja i uređenja klime za poduzetnike. Istaknuo je Kujundžić kako smo poreznom politikom i brojnim nametima otjerali investitore, a ako uredimo državu imat ćemo i investicija. Najavio je dolazak ozbiljnih poduzetnika koji žele graditi prugu Beč-Zagreb-Split, čime bi se produžila turistička sezona, poboljšao trgovački promet...
   Metkovcima su se predstavili i ostali kandidati Hrvatske zore - stranke naroda: studenti Mate Matković, Dea Zovko, Frane Andrić i Eđicio Botica pa Jelena Filipović i Zorana Perić, umirovljenica Vesna Kuštre, odgajateljica Vinka Botica, profesor Duško Marušić, poduzetnik Željko Lasić, kao i prof. dr. sc. Božo Bota.