vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Zlatar i Mlinarić nastavili sezonu komornih koncerata

Metković, 4.11.2015. - Gradsko kulturno središte Metković i Hrvatska glazbena scena mladih ugostili su dvojicu renomiranih klavirista i glazbenih pedagoga Jakšu Zlatara i Vladimira Mlinarića, koji su galerijskom prostoru, tradicionalno dobro posjećenu na komornim koncertima, svirali djela Mauricea Ravela, Claudea Debussyja, Antonína Dvořáka, Sergeja Rahmanjinova i Andreja Missona.
   Vladimir Mlinarić profesor je klavira na Akademiji za glasbo u Ljubljani, a Jakša Zlatar profesor je klavira i metodike klavira na muzičkim akademijama u Zagrebu i Ljubljani te umjetnički direktor Hrvatske glazbene scene mladih.
   Među publikom bilo je dosta mladih pa i djece – učenika Osnovne glazbene škole Metković, kojima je to bila prigoda čuti i vidjeti klavirski duo Zlatar-Mlinarić koji je svirao na novom, taj dan pristiglom klaviru.
   Posljednja kompozicija bila je zanimljiva obrada poznate pjesme Smoke on the water skupine Deep Purple, nakon koje je dvoje glazbenika ispraćeno dugim pljeskom. Stoga su se vratili i publici darovali glazbeni kolačić „ispečen“ u majstorskoj radionici Johannesa Brahmsa.