vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Počinje izgradnja dječjega igrališta u Industrijskoj, a minitržnica pred završetkom

Metković, 5.11.2015. - Sljedeće srijede započinje izgradnja dječjega igrališta u Industrijskoj ulici u Metkoviću, za koje je potrebna sredstva Grad Metković dobio od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
   Zemljište je uknjiženo na Grad Metković nakon kupoprodaje s Antom Kaliternom i Ivanom Matićem, koji je dijelom zemljište i darovao. Površina obuhvata radova je 376 metara četvornih, a pristup igralištu bit će omogućen preko drvenoga pješačkog mostića. Na dijelu prostora gradit će se nogometno igralište dimenzija 9 x 15 m. Ono će se izvoditi na betonskoj podlozi debljine 15 cm na koju će se nanijeti akrilna sportska podloga. Nogometno igralište bit će ograđeno žičanom ogradom s bočnih strana visokom dva metra, a iza golova tri metra.
   Na sjeveroistočnome dijelu igrališta napravit će se pješčanik površine 22 metra četvorna, dok će na ostatku površine biti postavljeni dječji tobogan, ljuljačka za dvoje i četverosjed na klackalica te dvije njihalice na opruzi. Ispod i oko navedene opreme postavit će se antistresna gumena podloga za dječja igrališta. Uz navedenu opremu na igralištu će se postaviti četiri koša za otpatke, četiri klupe i držač za bicikle. Cijeli prostor igrališta bit će ograđen ogradom ukupne visine dva metra.
   Izvođač radova Vendo pet d.o.o Zagreb izabran putem javne nabave kao najjeftiniji ponuditelj. Ugovorena cijena radova je 293.262,40 kn s uračunatim PDV-om, a radovi će potrajati dva mjeseca.
   To je izvrsna vijest stanovnicima Unke, gdje do sada nije bilo prikladna dječjeg sadržaja, a posebice stanarima Industrijske ulice u kojoj je mnoštvo mladih obitelji s djecom, koja će napokon imati adekvatan i siguran prostor za bezbrižnu igru.


Čeka se još samo asfalt
   Građevinski radovi na minitržnici na raskrižju Zrinskih i Frankopana i Puta Narone gotovi su i još se samo čeka asfaltiranje parkirališne površine. Tako će desna strana grada dobiti još jedan urbanizirani prostor, nevelik, ali važan za svakodnevni život.

Klikni za veliku sliku
 
Klikni za veliku sliku