vijesti www.metkovic.hr

 Naši u svijetu

Luka Matić osvojio vrijedno stručno usavršavanje u Sloveniji

Metković, 5.11.2015. - Župan Nikola Dobroslavić uručio je stipendiju Natječaja FestiWine Challenge 2015. Luki Matiću koja je osigurana od prihoda večere Dubrovnik FestiWine Gala, čiji je generalni pokrovitelj Dubrovačko-neretvanska županija.
   Luka jer rođen u Metkoviću gdje je završio osnovnu i srednju kuharsku školu te se dodatno obrazovao za hotelsko-turističkog ugostitelja. Svoje kuharske korake započeo je u restoranima Villa Neretva i Kapetanova kuća - Mali Ston te dubrovačkim hotelima Palace i Excelsior, u kojem trenutno radi. Sudjelovao je na raznim regionalnim i međunarodnim natjecanjima i dobitnik je brojnih medalja i priznanja.
   Stručni žiri, koji su činili Petar Obad (šef kuhinje Excelsiora), Ljiljana Prce i Stijepo Franušić (TUŠ), od prijavljenih kandidata izabrali su Luku Matića, kuhara u Hotelu Excelsior kao najkompetentniju osobu za daljnje usavršavanje. Stručno usavršavanje, vrijedno 35.250 kuna, održat će se od 5. do 29. studenoga u slovenskoj Vipavi u restoranu Pri Lojzetu - Dvorac Zemono, uz mentorstvo chefa Tomaža Kavčića i njegova stručnog tima. Mi možemo samo reći: Luka, čestitamo!