vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača

Metković, 6.11.2015. - Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, koji se tradicionalno slavi 11. studenoga, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i ove će godine i to u vremenu od 6. do 16. studenoga pojačano nadzirati odvijanje cestovnog prometa s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica.
   Postupanje policije posebno će se usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, ali i na ostale prometne prekršaje kao što su nepropisna brzina, upravljanje vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, nepropisno pretjecanje i sl. Ovakve i slične preventivno-represivne aktivnosti policijski službenici nastaviti će i tijekom narednoga razdoblja.
   Ističemo da su se u prvih deset mjeseci ove godine, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodile 94 prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola u kojima su tri osobe smrtno stradale, 17 ih je teže, a 32 su lakše ozlijeđene.
   Koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo sve sudionike u prometu, osobito vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te da brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.
PS za odnose s javnošću
Andrijana Biskup          
<