vijesti www.metkovic.hr

 Vjerski život

Posjet Župi sv. Ilije u Kljacima

Metković, 16.11.2015. - Mješoviti zbor Župe sv. Ilije sa župnikom fra Petrom Gulićem u nedjelju je posjetio Župu sv. Ilije u Kljacima, u koje su putovali na poziv njihova župnika i našeg sumještana fra Ilije Mikulića.
   Nakon sv. mise u crkvi sv. Ilije u Kljacima, misno slavlje održano je i u novoj crkvi Hrvatskih mučenika u Čavoglavama koje pripadaju toj župi. Misna slavlja u objema crkvama predvodio je i nadahnuto propovijedao fra Petar, a uveličala ih je skladna pjesma metkovskoga Župnog zbora.
   Nakon zajedničkoga objeda s domaćinima, Metkovci su se od njih oprostili darujući im naše neretvansko zlato – mandarine. Uputivši se preko Otavica i Biskupije, zboraši su u Kninu pohodili novoizgrađenu crkvu Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta, posvećenu 4. kolovoza ove godine. Kroz crkvu ih je proveo gvardijan fra Marko Duran i tom prilikom zahvalio Caritasu Župe sv. Ilije na prikupljenim darovima za potrebite Kninjane. Slijedio je povratak kući preko Sinja i zahvala Gospodinu za taj lijep dan – čime drugim nego pjesmom Zahvali.