vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

Veliko 'Neretvansko srce'

Metković, 17.11.2015. - Upraviteljica Zaklade Neretvansko srce Danijela Raič te članovi Zakladna odbora Marina Mustapić i izvršni direktor UOSI Prijatelj Nikola Popovac posjetili su Sisak, Petrinju i Zagreb, točnije Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko–moslavačke županije i Specijalnu bolnicu za djecu s poteškoćama u rastu i razvoju Goljak.
   – Nakon pet dana prikupljanja voća na području doline Neretve, krenuli smo u subotu rano ujutro s punim srcima i s 430 kg mandarina, kivija i limunova. Ovim putem zahvaljujem firmama Vagros, Agrofruktus, Božo promet, Frigo bonsai te mnogobrojnim obiteljima. Na zamisao smo došli spontano, odnosno, nismo se nadali ovolikoj donaciji građana. Udruga u Petrinji skrbi za preko 200 svojih članova, a imaju svoja sjedišta u Glini, Novskoj i Petrinji. Bolnica Goljak može na smještaj primiti preko 40 djece s roditeljem. Na obaju mjestima jako smo lijepo primljeni te, naravno, dogovorili da će se ova humanitarna akcija provesti i sljedeće godine – rekla je upraviteljica Raič.
   Zbog velika zanimanja za medicinska pomagala na širem području doline Neretve, predstavnici UOSI Prijatelj su od naknade za njihovo korištenje kupili četiri nova bolnička kreveta te ih donijeli u Metković.
   – Nadamo se da ovom kupnjom više neće biti liste čekanja za bolesničke krevete te da ćemo svima uvijek moći izaći u susret – rekli su iz Udruge.