vijesti www.metkovic.hr

 Narona

Ministar Biškupić obišao muzej u Vidu

Metković, 2.8.2006. -   Ministar kulture u Vladi RH Božo Biškupić jučer je sa suradnicima obišao gradilište budućeg Muzeja Narone u Vidu koji je pred samim završetkom gradnje.
  Ministra Biškupića dočekali su v.d. ravnatelja Muzeja Hrvoje Manenica i Željko Glavinić, vlasnik tvrtke "MGA" iz Metkovića koja je građevinski dio obavila u dogovorenim rokovima (kamen temeljac je postavljen 19. srpnja 2004.) Ministar Biškupić bio je zadovoljan viđenim jer je iznad naronitanskog Augusteja nikla građevina vrijedna 17 milijuna kuna u kojoj će na površini od 1000 metara četvornih osim famoznih šesnaest skulptura dom naći još oko osamsto različitih nalaza pronađenih na lokalitetu Narone. Biškupić je izjavio kako se nada da bi krajem ove ili početkom sljedeće godine Muzej mogao biti u funkciji.
   Ovo je prvi muzej u Hrvatskoj građen in situ i uz Ornitološku zbirku u Metkoviću predstavlja okosnicu turističke ponude u dolini Neretve koja i zbog svojih prirodnih ljepota postaje sve zanimljivija turistička destinacija.

V.d. ravnatelja Muzeja Hrvoje Manenica, direktor MGA Željko Glavinić i ministar Božo Biškupić pred zgradom Muzeja

Ovako je izgledao Augustej prije gradnje Muzeja.