vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Noć prvaka u Rogotinu

Metković, 26.8.2006. - Ovogodišnje vremenske prilike na Maratonu lađa na Neretvi i događanjima oko njega stavljale su na muke organizatore, veslače i posjetitelje. Najprije je kiša upropastila Noć lađara u Metkoviću pa zaprijetila Maratonu, a sinoć u Rogotinu jedva da se uspjelo pojesti janjetinu i podijeliti plakete predstavnicima lađarskih ekipa.

Noći prvaka tradicionalne su pučke fešte u donjoneretvanskim mjestima na kojima pobjednička ekipa Maratona priređuje večeru i zabavu za sve lađare. Peterostruki pobjednik Maratona momčad Rogotina već drugu godinu za redom uz pomoć sponzora organizira feštu na seoskom trgu i paltou pred crkvom Presvetog Trojstva. Ugodnu atmosferu jedino su kvarili zabrinuti pogledu u nebo, no Beba i društvo nisu prestajali svirati i pjevati.

Ovogodišnja proslava uljepšana je i vatrometom kojemu se malo poslije pridružio i Ilija Gromovnik parajući nebo munjama nakon kojih je uslijedio pljusak prisilivši uzvanike da potraže sklonište.

Kažu da u svakom zlu ima nekog dobra pa se tako nama pružila prigoda snimiti nekoliko fotografija nebeskog vatrometa nad Rogotinom.