vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Krađa agruma, krivolov i prometna nesreća

Metković, 15.12.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 40-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo krađe.

Sumnjiči se da je u razdoblju od 5. do 11. prosinca s obradive poljoprivredne površine na području Opuzena otuđio veću količinu agruma, odnosno limuna i naranči, oštetivši 42-godišnjek vlasnika za iznos od oko 4 tisuće kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
  

Uhvaćen u krivolovu na liske

Policijski službenici PP Ploče i Postaje granične policije Metković noćas, 15. prosinca oko 00,20 sati, u Rogotinu, prilikom povratka iz nezakonitog lova zatekli su 59-godišnjaka u brodici s lovačkom puškom, 193 komada lovačkog streljiva, uređajem za vabljenjem ptica s dva zvučnika, akumulatorom, reflektorom i šest komada ustrijeljenih zaštićenih crnih lisaka.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
  

Sletjeli u provaliju duboku 17 metara

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 14. prosinca, oko 17,45 sati na državnoj cesti D-8 u blizini mjesta Slivno Ravno ozlijeđene su tri osobe.

Do prometne nesreće je došlo kada je 32-godišnji vozač osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka, krećući se iz pravca Opuzena u pravcu Rabe, izgubio nadzor nad vozilom, sišao s kolnika na šljunčano proširenje, udario u metalnu zaštitnu ogradu, nakon čega se vozilom okrenuo na krov i sletio ispod razine kolnika na dubinu od oko 17 metara.

Teže ozlijede zadobio je 32-godišnji vozač i njegov 26-godišnji suputnik koji su nakon ukazane liječničke pomoći zadržani na liječenju, dok je 20-godišnji suputnik iz vozila zadobio lakše ozlijede.