vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

'Sretan ti Božić, narode moj'

Metković, 16.12.2016. - Sinoć je u GKS-u održan, možemo reći, svemetkovski koncert Sretan ti Božić, narode moj, na kojemu su nastupili brojni glazbenici i solisti.

Uvodnu melodiju Ave Maria odsvirao je Mandolinski orkestar KUD-a Metković pod ravnanjem Tomislava Hercega, a onda je voditeljica Romana Gabrić najavila Zbor OŠ don Mihovila Pavlinovića, koji je otpjevao Čuj nebeske vojske glas i Oj pastiri, čudo novo.

Nikola Družijanić pjevao je Radujte se narodi, Zbor i bend mladih Župe sv. Ilije Zdravo Marijo, sjajna zornice, dok je solist Nikica Ilić pjevao Tri kralja jahahu u aranžmanu našega Josipa Kapovića.

Pjesme Mesija i U se vrime godišta izveli su Zbor i band mladih Župe sv. Nikole, a pljesak je pobrao Ivan Vučković za Veselje ti navješćujem. Slijedile su pjesme Kyrie eleison i Svim na zemlji, koje su pjevali zborovi Župe sv. Ilije i OŠ Don M. Pavlinovića te Oj djetešce, moje drago u izvedbi Tonće Šiljeg. Na kraju su svi izašli na pozornicu i otpjevali Narodi nam se.

Prateći je orkestar za tu prigodu bio sastavljen od Mandolinskog orkestra KUD-a Metković, puhača iz Gradske glazbe Metković i Osnovne glazbene škole Metković te benda mladih Župe sv. Ilije Metković.