vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Predbožićno druženje starih i mladih

Metković, 24.12.2016. - Veselo je tijekom prosinca bilo u Udruzi Otac Ante Gabrić. Korisnici Organiziranih dnevnih aktivnosti ugostili su djecu i mlade svih uzrasnih skupina na druženjima U susret Božiću.

Sa skupinom Bubamare Dječjeg vrtića Metković od starih staklenki izradili su svijećnjake ukrašene božićnim motivima, a s učenicima 1. D zaigrali su tombolu. Iako se tek susreću s velikim brojevima, prvašići su se uz pomoć starijih odlično snašli i osvojili i cinkvinu i tombolu. Učenici 3. A sudjelovali su na radionici izrade božićnih čestitki a učenici 1. B su uz pomoć starijih izradili ukrase za bor – Orašare. Ne treba ni napominjati da su sva druženja prštala pjesmom i plesom, prikazani su kratki igrokazi, recitirane su mnoge pjesmice… Pred sam Božić učenici 2. E iznenadili su korisnike poklonivši im čestitke koje su sami izradili.

Tete Jadranka Crnčević i Sanja Obradović te učiteljice Ana Barbir, Marijana Curić, Ivona Vuica i Žana Marević lijepo su pripremile i uvježbale svoje učenike i tako zagrijale srca starijih.

Posebno je razdragano bilo na zajedničkoj proslavi rođendana korisnika koji su „prevalili“ 90-tu. Učenici Srednje Škole Metković ispekli su tortu i ukrasili je s +90 te je poklonili svečarima. Još su im lijepim stihovima iskazali najljepše želje a zatim zasvirali i zapjevali zajedno s pedagoginjom Violetom Oršulić te profesoricama

Danijelom Baćilo i Brankom Kosović. Godinu će korisnici, djelatnici i volonteri Udruge „Otac Ante Gabrić“ završiti zajedničkom Kolendom kako bi svima zaželjeli zdravu i uspješnu 2017. godinu.