vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Veslačko druženje na kraju uspješne godine

Metković, 31.12.2016. - Uz tradicionalni blagdanski domjenak sinoć su se u klupskim prostorijama VK Neretvanski gusar sa svojom upravom okupili bivši i sadašnji veslači te sponzori i prijatelji Kluba.

Za VK Neretvanski gusar ostaje uspješna 2016. godina u kojoj su drugi put organizirali regatu osmeraca Neretva open te 28. put Neretvansku regatu, koja je ujedno bila i IV. mini-kup Veslačkoga saveza Dalmacije. Veslači su regatama zauzimali zapažena mjesta, a veseli i to što se u veslanje uključuju djeca, što će metkovskome veslanju osigurati kontinuitet.

U Klubu ističu da su se uvjeti treniranja iznimno popravili zbog nabave novih čamaca. To će u konačnici rezultirati konkurentnijim vremenima na budućim regatama te se nadaju još boljim uspjesima u budućnosti. Kažu da im se javljaju kolege iz europskih veslačkih klubova koji su zainteresirani za pripreme na Neretvi u Metkoviću zbog povoljnih klimatskih uvjeta u odnosu na kontinent.

Uz članove, simpatizere i sponzore Kluba tradicionalni domjenak posjetili su gradonačelnica Katarina Ujdur i ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Milan Kapović, a nakratko ih je došao pozdraviti i predsjednik Sabora Republike Hrvatske Božo Petrov.
F. Bokan