vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Udruga 'Otac Ante Gabrić' na 'Danima o. Ante Gabrića'

Metković, 1.3.2017. - Udruga Otac Ante Gabrić i ove se godine uključila u obilježavanje Dana o. Ante Gabrića. Polaznici odgojne skupine Bubamare Dječjega vrtića Metković sa svojim su tetama izradili plakat na kojem su u velikom srcu nacrtali život oca Ante u Indiji – kopanje nasipa, gradnja bunara, škola, bolnica, crkvi i neizostavno, otac Ante s biciklom.

Zatim su s korisnicima Udruge crvenom bojom obojili svoje dlanove i otisnuli ih oko srca. Prvi je dlan otisnula 94-godišnja Baldina Levantin, koja je kao djevojčica davne 1938. godine ispratila oca Antu na vapor usidren na Neretvi. Taj plakat je prikazan na okruglom stolu održanom u GKS-u kako bi se slikovito prikazalo da će se sjećanje na našeg misionara očuvati i prenositi na buduće naraštaje.

Obilježavanje se nastavilo u prostorijama Udruge programom koji su zajedno pripremile udruge Otac Ante Gabrić i DOBRA. Sudionike je pozdravila predsjednica Vilma Martić i zahvalila svima na odazivu. Nakon gledanja dokumentarnoga filma Girđa korači, sudionici su dirnuti scenama iz filma zapjevali pjesmu Tamo gdje palme cvatu, koja je sinonim za život oca Ante Gabrića. Potom su izložena tradicionalna indijska jela što su ih pripremile djelatnice Udruge DOBRA. Tijekom degustacije odgovarale su na upite o načinu pripreme, sastojcima i začinima koji se u tim jelima koriste.