vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretvancu 'Iza Vage' sva tri boda

Metković, 5.3.2017. - U osamnaestom kolu III. HNL jug NK Neretva je Iza Vage ugostila opuzenski NK Neretvanac. U neretvanskome derbiju slavili su gosti iz Opuzena rezultatom 1:2.

Obje momčadi na početku utakmice pokušale su uspostaviti dominaciju na sredini terena, u čemu su se bolje snašli gostujući igrači, međutim, nakon neopreznosti gostujuće obrane u četrnaestoj minuti Dragan Brečić dovodi u domaćine vodstvo. U nastavku poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika te se na predah odlazi rezultatom 1:0.

Na početku drugog poluvremena gosti iz Opuzena kreću ofenzivnije prema golu Neretve. Kako je utakmica odmicala tako je s obje strane igra postajala sve agresivnija pa se moglo vidjeti dosta grubih prekršaja. Gosti u 65. minuti dolaze do izjednačenja, kada nakon ubačaja s boka Ante Mihaljević posprema glavom loptu u mrežu domaćih. Nakon primljenoga gola Neretva se budi i počinje sve opasnije prijetiti gostujućem vrataru, ali ne uspijeva postići pogodak. Pred sam kraj utakmice, u 89. minuti, gosti brzom tranzicijom iz obrane u napad dolaze do pogotka vrijednoga sva tri boda, a kojega je postigao Zvonimir Vukoja.
F. Bokan