vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Očekuje se montaža štedljive javne rasvjete

Metković, 7.3.2017. - Metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur danas je u svome uredu potpisala Ugovor o energetskom učinku između Grada Metkovića i Zajednice ponuditelja koju čine Elos d.o.o. i Štedna rasvjeta d.o.o., a koju je predstavljao Zoran Samardžić, direktor Elosa.

Riječ je o novom, suvremenom sustavu javne rasvjete koji će na godišnjoj razini omogućiti uštedu energije u iznosu od 772.500 kuna. Grad Metković taj će taj projekt financirati iz ušteda ostvarenih tijekom sljedećih osam godina pa to neće opterećivati Proračun. Budući da je predviđeni životni vijek rasvjetnih tijela dvanaest godina, na kraju će se uz otplaćeni sustav uštedjeti oko 3.000.000 kuna.

Od g. Samardžića doznali smo da je narudžba rasvjetnih tijela puštena u proceduru te da se isporuka prvih količina očekuje između 20. i 25. ožujka pa bi se odmah počelo s njihovom montažom. Ostatak će dolaziti sukcesivno sljedećih petnaestak dana te će se tako se montirati na rasvjetne stupove. Dopuste li vremenske prilike posao bi trebao biti završen do 1. svibnja.