vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Veliki uspjesi učenika SŠ Metković na međužupanijskim natjecanjima

Metković, 14.3.2017. - Na Međužupanijskom natjecanju u dizajniranju računalom - Auto CAD za srednje škole, koje se 24. veljače održalo u Rijeci, sudjelovali su najbolji računalni tehničari u strojarstvu iz Srednje škole Metković pod vodstvom mentora i profesora Željka Medića i Mateja Lazarevića te su ostvarili izvrstan rezultat.

Učenik trećega razreda Ante Bačić osvojio je prvo mjesto s ostvarenih 193 boda i time osigurao odlazak na Državno natjecanje, dok je učenik Marin Dugandžić s 163,50 bodova osvojio četvrto mjesto.

Na Međužupanijskome natjecanju za učenike zanimanja instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater i automehaničar, koje je 24. veljače održano u Splitu, sudjelovali su učenici trećega razreda smjera vodoinstalater Bartol Puljan i Ante Previšić te su pod vodstvom mentora i profesora Zorana Grgića i stručnoga nastavnika Domagoja Leontića osvojili drugo mjesto. Puljan i Previšić svojim su trudom i znanjem osigurali odlazak na Državno natjecanje, na kojemu će, nadamo se, postići dobar rezultat.

Učenici Luka Mateljak i Ante Bogdanović iz drugoga razreda smjera instalater grijanja i klimatizacije pod vodstvom mentora i stručnoga nastavnika Domagoja Leontića i profesora Milana Barišića osvojili su treće mjesto.

Natjecanja su pokazala da metkovski srednjoškolci imaju potrebnu kvalitetu za osvajanje visokih mjesta pa čestitamo njima i njihovim mentorima.