vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Bolja socijalna skrb i razvoj turizma

Metković, 20.3.2017. - Što u Metkoviću kane napraviti na planu socijalne politike i turizma govorili su danas metkovski SDP-ovci na konferenciji za medije koju su sazvali na Maloj rivi.

Predsjednik GO SDP-a Metković i kandidat za gradonačelnika Krešimir Kuran odmah je na početku rekao da su SDP i HSU jedine političke opcije koje u Metkoviću trajno djeluju na socijalnoj osviještenosti i pomoći potrebitima. Pobijede li na izborima, najavio je stavljanje u funkciju kuhinje u Udruzi O. Ante Gabrić te pokretanje pučke kuhinje, a u suradnji s GD Crvenoga križa otvaranje socijalne samoposluge. Grad će u Zagrebu iznajmiti stan koji bi socijalno ugrožene kategorije Metkovaca koristile u slučaju bolesti. Što se tiče gospodarstva, jedna od mjera bit će razvoj metkovskoga turizma.

O turizmu je prvo govorio Rade Nikoletić, rekavši da Metković nema operativnu strategiju razvoja turizma jer o tome nema razvijene svijesti, premda kao atraktivna destinacija zaslužuje istaknutije mjesto na turističkoj karti. To traži strateški pristup, korištenje specifičnosti mikrolokacije za sve vrste turizma, posebno športskoga i nautičkoga. Prije svega treba raditi na proširenju kapaciteta te na podizanju kakvoće usluge i turističkih sadržaja.

Dalibor Obradović je u nastavku rekao da Metković treba vratiti na Neretvu jer imamo idealne uvjete za minimarinu, a to znači i goste dubljega džepa. Nakon što je naveo prednosti takve riječne marine, Obradović se osvrnuo na problem suvenira koje bi gosti sa sobom ponijeli kao uspomenu na nešto lijepo što su doživjeli u Metkoviću. Ono što se sada nudi ili je preskupo ili nema veze s Metkovićem i Neretvom. Stoga misli da bi trebalo raspisati natječaj za izvorni metkovski suvenir, koji ne bi smio biti skuplji od 2 do 3 eura.

Budući da se danas obilježavao i Međunarodni dan sreće, trojac je građanima dijelio lizalice i smotuljke s porukama na temu sreće.